Familie Matze

In januari 2023 hebben Kees en Linda Matze zich in Gobabis gevestigd samen met hun vijf kinderen: Sarah, Leah, Joas, Rhodé en Judah.

Kees z’n ouders hebben hen in juli en augustus bezocht. De vader van Kees heeft hiervan een film gemaakt. Hieronder de link naar deze film.

Een kijkje in het leven van Kees en Linda in Gobabis

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Familie Matze
Wat eraan voorafging

Al een aantal jaren voelen Kees en Linda een roeping tot zendingswerk. In september 2022 wordt het voor hen duidelijk dat de Heere in Namibië werk voor hen heeft. De contacten en de klik met Jac-Louis en Gijsbertha van Rooyen, de veldwerkers van Light for the Children, zijn zo positief dat er voldoende vertrouwen is om deze grote stap al snel te zetten. Veel zaken worden geregeld en alles verloopt voorspoedig. Zondag 18 december is de uitzenddienst en op 16 januari 2023 vertrekken ze naar Namibië.

Werkzaamheden

Kees werkt op de Light for the Children school. Zijn werk daar bestaat o.a. uit: geven van Bijbels onderwijs aan zowel kinderen als leerkrachten, toezien op de onderwijskwaliteit, samenwerken en adviseren van het managementteam, uitvoeren van administratieve/financiële taken, bijwonen van team- en managementvergaderingen, kopen van leermaterialen, voorzien in bevoorrading van de keuken van de twee scholen en toezien op het onderhoud van het schoolgebouw en schoolterrein.

Naast deze taken op de school heeft Kees ook andere wekelijkse bezigheden:

+ De Abbagroep ondersteunen, dit zijn de sponsorkinderen van de Stichting. Deze groep bestaat uit ongeveer zeventig kinderen en heeft drie mentoren. Kees helpt hen met adviezen en geeft geestelijke toerusting.
+ Bijbelonderwijs geven op donderdagmiddag in de kerkzaal van de On the Way-school aan zo’n twintig mensen.
+ Bijbelstudiegroep leiden op donderdagavond. Hier komen mensen uit de sloppenwijk. De deelnemers worden opgehaald en weer teruggebracht. Door de Bijbelstudies leren ze van en met elkaar uit de Bijbel zodat er meer geestelijke eenheid mag groeien tussen lokale christenen in de sloppenwijk.
+ Het Woord delen tijdens de kerkdienst in de school op zondagmorgen.
+ Ophalen van de voedseldonaties bij de lokale supermarkt en deze verspreiden.

Linda is verpleegkundige en helpt Gijsbertha wanneer zorg nodig is voor kinderen en moeders in het Lighthouse. Linda bezoekt wekelijks de Shelter, een vrouwencentrum voor hoogzwangere vrouwen. Deze vrouwen komen naar het dorp, omdat bevallen in hun golfplaten huisje geen optie is. Zij wachten in ‘de Shelter’ hun bevalling af en gaan als het zover is naar het ziekenhuis. Linda heeft daar de mogelijkheid om met deze vrouwen te bidden, te zingen en uit de Bijbel te lezen. Sarah helpt haar daar graag bij en begeleidt de liederen met haar gitaar. Daarnaast begeleidt Linda wekelijks een Bijbelstudiegroep met een aantal vrouwen bij de school van Light for the Children. Dit doet ze meestal op vrijdagmiddag en gebruikt hierbij de methode van Geestelijke Groei van Arjan Baan/Etienne Maritz.

 Andere taken van Linda die wekelijks voorkomen zijn:

+ Bemoedigingsbezoek aan kraam- en kinderafdeling in het hospitaal. Bij de kraamafdeling wordt er dan vaak ook gebeden en bij de kinderafdeling worden er bijv. knuffels uitgedeeld.
+ Bezoek brengen aan verschillende gezinnen in de sloppenwijk Epako. Hierbij wordt het Evangelie gedeeld, meestal voedsel en kleding uitgedeeld, indien nodig advies gegeven en vaak ook gebeden.
+ Bezoekjes ontvangen van verschillende mensen aan hun huis: of ze komen een Bijbel ophalen, of hebben bemoediging en/of voedsel nodig.

Bovenstaande moet gelezen worden in een context waarbij vaste structuur eigenlijk ontbreekt, maar waarbij ze vaak moeten inspelen op situaties die zich plotseling voordoen. Al deze taken doen Kees en Linda in nauwe samenwerking met Jac-Louis en Gijsbertha en daarin ervaren ze sterk de kracht van het gebed en de voorzienigheid van de Heere!

Doneer

Geef hier een donatie voor Familie Matze

Informatie van de TFC

Nieuwsbrieven
U kunt op de hoogte blijven van het werk dat Kees en Linda doen door u aan te melden voor hun nieuwsbrieven. Dat kan via het contactformulier.
Whattsgroep
In een speciale app-groep plaatsen Kees en Linda regelmatig updates over hun werk en belevenissen. Dit doen ze in de vorm van tekst, foto's en filmpjes. Een superleuke manier om betrokken te blijven! Het is een gesloten app-groep waar alleen berichten en foto's op worden gedeeld, zonder dat u erop kunt reageren (alleen via smiley's).
Als u ook deelnemer wilt worden van deze appgroep - met al meer dan 300 deelnemers - kan dat heel makkelijk via deze link.

Ondersteuning

Kees en Linda en hun kinderen zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van giften. Om te zorgen voor voldoende ondersteuning is er een Thuisfrontcommissie. Zij stimuleren mensen om betrokken te zijn bij het werk van familie Matze en hen met gebed maar ook met giften te ondersteunen in hun levensonderhoud. Doet u mee? U kunt dit zelf regelen via uw internetbankieren. U kunt natuurlijk ook een eenmalige - maar liever een vaste kleine maandelijkse - bijdrage overmaken op hun rekening: NL40 RABO 0314 6894 51 o.v.v. ondersteuning veldwerkers Familie Matze. Kiest u voor een periodieke overboeking dan wordt het bedrag elke maand automatisch overgemaakt. Zie ook de doneerpagina.

Voor uw ondersteuning willen we u (alvast) hartelijk bedanken!!
Wilt u blijvend bidden voor Kees en Linda en hun kinderen? Ze doen hun werk in afhankelijkheid van de Heere, maar het is ook een hele klus om daar met een groot gezin aan het werk te zijn!

Mede namens Kees & Linda en de kinderen in Gobabis onze hartelijke dank!

Financiële verantwoording

Via deze link komt u bij het jaarverslag 2023 (inclusief jaarrekening) van onze TFC.

TFC – familie Matze

Voorzitter:                                                                   Jerry Matze                    (06-42013420)
Secretaris:                                                                  Marleen Ariesen
Penningmeester:                                                     Corstian Leeflang
Grafisch ontwerper en communicatie:          Hanna Leeflang
PR en communicatie:                                            Agaath Visser

E-mailadres
tfcfam.matze@lightforthechildren.nl