Familie Matze

In januari 2023 hebben Kees en Linda Matze zich in Gobabis gevestigd samen met hun vijf kinderen: Sarah, Leah, Joas, Rhodé en Judah.

Kees z’n ouders hebben hen in juli en augustus bezocht. De vader van Kees heeft hiervan een film gemaakt. Hieronder de link naar deze film.

Een kijkje in het leven van Kees en Linda in Gobabis

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Familie Matze
Wat eraan voorafging

Al een aantal jaren voelen Kees en Linda een roeping tot zendingswerk. In september 2022 wordt het voor hen duidelijk dat de Heere in Namibië werk voor hen heeft. De contacten en de klik met Jac-Louis en Gijsbertha van Rooyen, de veldwerkers van Light for the Children, zijn zo positief dat er voldoende vertrouwen is om deze grote stap al snel te zetten. Veel zaken worden geregeld en alles verloopt voorspoedig. Zondag 18 december is de uitzenddienst en op 16 januari 2023 vertrekken ze naar Namibië.

Werkzaamheden

Kees werkt op de Light for the Children school. Hij begeleidt leerkrachten en ziet toe op het Bijbels onderwijs en op de onderwijskwaliteiten. Hij adviseert en werkt intensief samen met het managementteam, doet de adminstratie en zorgt voor de bevoorrading in de keuken en is betrokken bij het onderhoud van de school.

Naast deze taken op de school heeft Kees ook andere wekelijkse bezigheden:

  • Kees ondersteunt de Abbagroep, dit zijn de sponsorkinderen van de Stichting. Deze groep bestaat uit ongeveer 70 kinderen en heeft 3 mentoren. Kees helpt hen met adviezen en geeft geestelijke toerusting. Daarnaast vertelt hij op zondagmiddag aan deze groep kinderen een Bijbelverhaal.
  • Kees leidt de Bijbelstudiegroep op donderdagavond. Hier komen mensen uit de sloppenwijk. De deelnemers worden opgehaald en weer teruggebracht.

Zo leren ze van en met elkaar uit de Bijbel zodat er meer geestelijke eenheid mag groeien tussen lokale christenen in de sloppenwijk.

  • Kees mag ook het Woord delen tijdens de kerkdienst in de school op zondagmorgen.
  • Kees haalt de voedseldonaties op bij de lokale supermarkt en verspreidt deze.
  • En iedere keer komen er weer mensen bij hem die om hulp of advies vragen.

Linda is verpleegkundige en helpt Gijsbertha wanneer zorg nodig is voor kinderen en moeders in het Lighthouse. Linda bezoekt regelmatig de Shelter, een opvangcentrum voor vrouwen die bijna gaan bevallen. Deze vrouwen komen naar het dorp omdat bevallen in hun golfplaten huisje geen optie is. Zij wachten in ‘de Shelter’ hun bevalling af en gaan als het zover is naar het ziekenhuis. Linda heeft daar de mogelijkheid om met deze vrouwen te bidden, te zingen en om uit de Bijbel te lezen. Sarah helpt haar daar graag bij en begeleidt de liederen met haar gitaar. Als activiteiten kleuren deze vrouwen ook graag Bijbelse platen.

Andere taken van Linda die wekelijks voorkomen zijn:

  • Bemoedigingsbezoekjes op de kraam- en kinderafdeling in het hospitaal. Op de kinderafdeling worden er dan nogal eens knuffels uitgedeeld en op de kraamafdeling bidt zij ook vaak met de jonge moeders voor hun kindje.  
  • Bezoek aan verschillende gezinnen in de sloppenwijk Epako. Hierbij wordt er meestal ook voedsel en kleding uitgedeeld, advies gegeven, het Evangelie gedeeld en vaak ook gebeden.
  • Verder komen er verschillende mensen op bezoek aan huis. Sommigen komen langs om een Bijbel op te halen of hebben bemoediging en/of voedsel nodig.

Al deze taken doen Kees en Linda in nauwe samenwerking met Jac-Louis en Gijsbertha en daarin ervaren ze sterk de kracht van het gebed en de voorzienigheid van de Heere!

Informatie van de TFC

Doneer

Geef hier een donatie voor Familie Matze

Nieuwsbrieven
U kunt op de hoogte blijven van het werk dat Kees en Linda doen door u aan te melden voor hun nieuwsbrieven. Dat kan via het contactformulier.
Whattsgroep
In een speciale app-groep plaatsen Kees en Linda regelmatig updates over hun werk en belevenissen. Dit doen ze in de vorm van tekst, foto's en filmpjes. Een superleuke manier om betrokken te blijven! Het is een gesloten app-groep waar alleen berichten en foto's op worden gedeeld, zonder dat u erop kunt reageren (alleen via smiley's).
Als u ook deelnemer wilt worden van deze appgroep - met al meer dan 300 deelnemers - kan dat heel makkelijk via deze link.

Ondersteuning

Kees en Linda en hun kinderen zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van giften. Om te zorgen voor voldoende ondersteuning is er een Thuisfrontcommissie. Zij stimuleren mensen om betrokken te zijn bij het werk van familie Matze en hen met gebed maar ook met giften te ondersteunen in hun levensonderhoud. Doet u mee? U kunt dit zelf regelen via uw internetbankieren. U kunt natuurlijk ook een eenmalige - maar liever een vaste kleine maandelijkse - bijdrage overmaken op hun rekening: NL40 RABO 0314 6894 51 o.v.v. ondersteuning veldwerkers Familie Matze. Kiest u voor een periodieke overboeking dan wordt het bedrag elke maand automatisch overgemaakt. Zie ook de doneerpagina.

Voor uw ondersteuning willen we u (alvast) hartelijk bedanken!!
Wilt u blijvend bidden voor Kees en Linda en hun kinderen? Ze doen hun werk in afhankelijkheid van de Heere, maar het is ook een hele klus om daar met een groot gezin aan het werk te zijn!

Mede namens Kees & Linda en de kinderen in Gobabis onze hartelijke dank!

TFC – familie Matze

Voorzitter:                                                                   Jerry Matze                    (06-42013420)
Secretaris:                                                                  Marleen Ariesen
Penningmeester:                                                     Corstian Leeflang
Grafisch ontwerper en communicatie:          Hanna Leeflang
PR en communicatie:                                            Agaath Visser

E-mailadres
tfcfam.matze@lightforthechildren.nl