Berichten die mij raken

Dit soort berichten schokken toch steeds weer…het kan elk moment van de dag binnenkomen, het komt zonder voorbereiding onder mijn neus, het laat mijn hart sneller kloppen en mijn ogen tranen.

Bijna elke week zijn we in contact met moeders die in zo’n situatie zitten dat ze hun ongeboren baby niet willen. We zijn natuurlijk dankbaar dat ze het kindje niet aborteren maar het blijft schrijnend.

In alle gevallen gaan we een begeleidingsproces samen met die moeder in. We kijken naar haar persoonlijke welstand en dat van haar gezin/familie en zoeken samen naar een geschikte oplossing. Als ze besluit om het kindje toch zélf te houden en dan houden we haar in de gaten na de geboorte van het kindje. 

Het belangrijkste in al deze situaties is het delen van het Evangelie! Er is zoveel onkunde, zelfs in een land waar de meeste mensen zich christen noemen 😪!

Het is alsof wij het licht mogen aanzetten, zodat de moeder haar leven in een ander perspectief kan gaan zien, het eeuwigheidsperspectief. We kunnen hoop brengen, want God leeft en Zijn genade is onbeschrijflijk!

We kunnen steeds weer een gesprek afsluiten met hoop en dan moet ik berusten, want ik kan zaaien maar niks laten groeien…

Maar er is Hoop want Hij leeft en Hij zal nooit veranderen!

Genade!!! Onbeschrijfelijk groot! 🙏❣

Laat een reactie achter