EEN WONDER

Sinds een paar weken ben ik in contact met een vrouw die haar kindje na de geboorte wilde afstaan en vorige week liet ze me weten dat de bevalling begonnen was. Ze vroeg of ik kon komen zodra ze in het ziekenhuis was. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een goede eerste ontmoeting. Ze vertelde dat ze twee keer zelf een abortus heeft geprobeerd en toen dit niet lukte, heeft ze besloten om haar kindje af te staan.

Ik heb weer het proces van afstaan in de babybox verduidelijkt, maar ook kon ik met haar het Evangelie delen. Er is hoop want God verandert nooit!

Haar kindje is zaterdagavond geboren en ik ben er samen met een vriendin uit dezelfde cultuurgroep heen gegaan. De enige plek met privacy was de badkamer. Daar vonden we alle drie een plekje om te zitten en hebben we een goed gesprek gehad. We konden haar op Jezus wijzen, dat zij genezing bij Hem nodig heeft én dat het mogelijk is.

Van het begin af was deze vrouw heel zeker dat ze haar kindje zou afstaan, haar situatie was te moeilijk!

Mijn rol in zo’n proces is niet om die moeder van besluit te laten veranderen, maar wel om haar alle kanten van de situatie te laten overdenken.

Zondagochtend kreeg ik een sms dat ze op vervoer aan het wachten was en dat ze het kindje in de babybox zou leggen!


Er gebeurde de hele dag niks. 

Later die middag maakte ik contact met haar en kreeg ik de volgende sms: I am keeping the baby…..I got scared by the fact of realizing that adopting means I will never ever see him again….not even when his all grown up.

(Ik hou de baby… Ik werd bang toen ik me realiseerde dat adoptie betekent dat ik hem nooit meer zal zien… zelfs niet als hij volwassen is.)

Ik heb de maatschappelijk werker laten weten dat deze vrouw in het dorp waar ze woont begeleiding nodig heeft. Zij zal deze moeder verder de nodige begeleiding geven.

Gistermiddag kreeg ik de volgende what’s app: I hope you will help me with a name….if possible….you made me see that there is more to life. I am going to achieve a lot this year, I can already feel the change in my mindset and God is busy working…..my little angel baby came to heal all my wounds. (Ik hoop dat je me wilt helpen met een naam….indien mogelijk….je hebt me laten inzien dat er meer is in het leven. Ik ga dit jaar veel bereiken, ik voel de verandering in mijn manier van denken nu al en God is druk aan het werk…..mijn kleine engeltje kwam om al mijn wonden te helen.)

We bidden voor verdere genezing van emotionele wonden en zijn dankbaar dat het kindje bij zijn genezende en gezegende mama kan zijn❣️

We zijn dankbaar dat de babybox op deze manier een verschil kan maken! 🙏

Laat een reactie achter