Scholen weer begonnen

De meeste mensen houden vakantie in december omdat het dan zomervakantie is, maar dat werkt voor ons minder goed, want juist in december zijn er zoveel kinderen die hulp nodig hebben. Zodoende hebben wij gedurende de zomervakantie lekker hard gewerkt.

Drie keer in de week hadden we een groep van maximaal 12 kinderen bij ons. Meestal sponsorkinderen maar soms waren er 1 of 2 straatkinderen ook bij. Het was goed om op deze manier aan de verhouding te werken. De kinderen kregen gelegenheid om onschuldig binnen of buiten te spelen, tuinwerkjes te doen en gezellig samen te zijn. Elke dag waren de maaltijden natuurlijk een hoogtepunt en het was voor mij eigenlijk zo speciaal om een grote pan met eten gaar te maken en te weten dat de kinderen het zo genieten.

Adam en Zoë vonden zoveel speelmaatjes geen probleem natuurlijk en genoten van al de kinderen op het erf.

Inmiddels zijn alle kinderen weer naar school terug en is het wat dat betreft rustiger voor ons, maar zoals het altijd gaat, als de ene storm voorbij is, zitten we in de volgende en zo is dat nu ook.

De Light for the Children school heeft dit jaar weer wat meer aandacht van ons gekregen. We hebben ons voorgenomen om oom Henk in het nieuwe jaar meer bij de school te ondersteunen dan wij in de voorgaande jaren gedaan hebben. De behoefte voor meer leiding en structuur is groot en daar kunnen wij een rol in spelen. Het is wel hard werken en er zijn veel uitdagingen, maar we ervaren dat dit nu onze focus voor het jaar moet hebben. Het is niet de bedoeling dat wij de leiding overnemen, maar juist om mee te denken met het managementteam om de dingen beter te organiseren, zodat zij het kunnen blijven volhouden.

Een praktisch voorbeeld van een beetje chaos 😉

Er zouden eigenlijk op maandag, de eerste schooldag nog 3 onderwijzers moeten aangesteld worden, maar met een beetje moeite konden we het samen met het management vrijdagavond afhandelen en was de derde onderwijzer aangesteld. Alle nieuwe onderwijzers waren pas diezelfde dag gevraagd om voor een sollicitatiegesprek te komen 😉

En zo zijn er heel veel interessante verrassingen waar we bij de school voor komen te staan. We blijven maar rustig ademhalen, gewoon doorgaan, plannen maken en roeien met de riemen die we hebben.

Laat een reactie achter