Hoop

De afgelopen maand was zeker de rustigste van het hele jaar en eerlijk gezegd was dit heerlijk! Om de rust te doorbreken hebben we nog een paar keer een crisisopvang gehad maar geen langdurige zorg voor Lighthouse children.
Er waren geen extra gasten behalve de twee schoolmeisjes en dat droeg ook bij aan de rust. Zij zijn bezig met eindexamens en ronden hun schooljaar eind november en begin december af.
Het gaat dus goed met ons, we zijn gezond en kunnen ons werk doen. Adam en Zoë genieten van het warme weer want dat betekent met water spelen :).
Die twee spelen heerlijk samen en hebben genoeg fantasie en verbouwen in een korte tijd een heel vertrek om :).

Nieuwe veldwerkers
Bij de Light for the Children school bieden we in het management nog ondersteuning. We houden regelmatig bij ons huis koffie-en-cake-vergaderingen en die zijn altijd productief en opbouwend.
Mijn betrokkenheid bij de school zal in de loop van het nieuwe jaar wat minder worden, want we verwachten collega’s die op termijn met ons komen samenwerken. Een jong gezin ervaart de roeping om ons team te komen versterken. Voor ons is dit antwoord op gebed en is ons hart verblijd en zo dankbaar! We kijken natuurlijk erg uit naar hun komst en de tijd die voor ligt! Voor nu danken we voor Zijn voorziening!

Drie keer in de week is er bij de school een dagopening met bijbellezen en gebed. We werken nog steeds aan onderlinge eenheid in het team. Het is altijd mooi om te zien hoe de kinderen die vroeg bij de school aankomen zich rondom de bijbel scharen. Ons gebed is dat Zijn Woord hen ook door het leven zal leiden want dat brengt HOOP.

.

Side by Side
Dit is een organisatie in Windhoek die bewustwording creëert voor gehandicapte kinderen en die trainingen aanbiedt in het omgaan met deze kinderen. Deze week waren zij voor de tweede keer bij ons in Gobabis. Bij de Light for the Children school is de training voor ouders van gehandicapte kinderen aangeboden.
Het plan is om bij de school deze kinderen te accomoderen, waar zij dan geholpen worden bij hun ontwikkeling om zo nieuwe hoop te bieden. We hebben een manager voor dit project op het oog voor de dagelijkse leiding, zodat wij aan de zijlijn kunnen begeleiden.
We dragen de betrokken gezinnen en kinderen op ons hart, want huidiglijk is hun situatie uitzichtloos, maar er is HOOP! We willen die HOOP vorm gaan geven. De lijst met behoeften voor dit project is groot maar we blijven hopen!

.

Derick en Jac-Louis zijn nog steeds betrokken bij de straatkinderen. Op de linkerfoto is Jac-Louis met ze in het veld gaan hardlopen. Allemaal op blote voeten. De kinderen lopen meestal met blote voeten en juist die dag was het een blote voeten dag bij de zendings- organisatie Amos. Om mensen bewust te maken van de grond waar wij op lopen en dat het Gods grond is.

Op de rechterfoto staat Jac-Louis met Derick. We zijn zo blij met de ontwikkeling die hij doormaakt ondanks zijn eigen dagelijkse uitdagingen. Je zou maar geen familie meer hebben … of nog een paar mensen, maar die niets met je te maken willen hebben of waar hun bui elke dag weer anders is en je nooit weet waar je aan toe bent…
Ondanks dat zien we zijn glimlach! Hij leeft HOOP praktisch uit.

.

Daar waar eten gemaakt wordt, zijn kinderen. Wij zijn dankbaar met alle voedseldonaties die wij dit jaar weer hebben ontvangen en onder projecten konden verdelen.
Daar waar eten is, is groei; groei brengt leven en leven brengt HOOP.

Huidiglijk zijn wij nog opzoek naar kledingdonaties. De kinderen waar wij mee werken, groeien en we willen zo graag dat ze er allemaal netjes bijlopen.
Dit biedt ook veiligheid en HOOP!

.  

Er is veel werk te doen, maar er is HOOP en dat motiveert ons elke dag weer.
We zijn zo dankbaar voor Zijn genade die ons draagt, leidt en beschermt.
We zijn ook erg dankbaar voor onze 3 collega’s hier en de nieuwe collega’s die DV in januari hopen te komen!

Er is HOOP! We bidden jullie ook een hoopvolle tijd toe!

Lieve groet,
Jac-Louis & Gijsbertha
Adam & Zoë

Laat een reactie achter