Weer een berichtje

Persoonlijk
Het nieuwe jaar is al weer volop aan de gang en wij hebben nog niks van ons zelf laten horen. Gelukkig is het in dit geval ook; geen bericht is goed bericht.
Wij zijn blij en dankbaar dat wij jullie kunnen voorstellen aan ons derde kindje, Jeremiah. Hij is nu net 3 maanden oud en een gezonde baby. Jeremiah zal waarschijnlijk een jaar in pleegzorg zijn voordat we hem kunnen aannemen. Adam en Zoё zijn erg blij met hun broertje en komt Jeremiah niks te kort bij zijn grote broer en zus :).
We genieten allemaal erg van dit kleine ventje en de verandering in ons gezin. We zijn de Heere dankbaar voor Zijn leiding in ons leven. Zoals mijn moeder altijd zei; vanaf de derde gaat het steeds makkelijker, nou Jeremiah bewijst het nu voor ons. Hij is een hele makkelijke baby en slim want hij weet nu al dat onze dagen erg vol zijn en zijn ouders hun slaap hard nodig hebben en zo heeft hij besloten om gewoon de nachten maar door te slapen ;). Op z’n Afrikaans noemen we dat een ‘bederf’, een verwennerij voor ons!

Nieuwe veldwerkers
17 januari hebben wij Kees en Linda en hun vijf kinderen van het vliegveld opgehaald, zij zijn de nieuwe veldwerkers van Light for the Children. Wij zijn erg dankbaar voor hun komst en ervaren Gods leiding ook sterk hierin. Ons gebed voor lang termijn collega’s is verhoord!
We hebben een goede maand achter onze rug waarin we tijd hebben gehad om elkaar te leren kennen en hen al rustig wat dingen van ons werk konden laten zien. Adam en Zoё zijn natuurlijk erg blij met zoveel nieuwe speelmaatjes :).
Bidden jullie mee voor hun werksvisum? Als ze die hebben, kunnen ze met wat meer zekerheid het werk oppakken.


Lighthouse
Vorige week kregen we weer een Lighthouse kindje, een meisje van 8 jaar.
Zij kon gelukkig na een paar dagen naar haar tante en oom toe. We zijn dankbaar dat de meeste kinderen die we krijgen veel jonger zijn want de uitspraak ‘buig het boompje terwijl het jong is’, is absoluut waar. Dit meisje heeft nooit geleerd om hulp te vragen, sorry of alstublieft te zeggen. Eenvoudige maar belangrijke sociale vaardigheden ontbreken en zijn nu enorm moeilijk om aan te leren al is ze nog maar 8 jaar oud.
We hopen voor haar nog een sponsor te zoeken zodat zij ook deel kan worden van onze Abbagroep en we haar wat meer in de gaten kunnen houden en de nodige begeleiding kunnen bieden.

Babybox
Wat betreft de babybox hebben we een enorme drukke tijd achter de rug en is het nog niet voorbij. Linda en ik waren twee avonden in het ziekenhuis om moeders te bezoeken. Beide mama’s waren er van overtuigd dat ze hun kindje gingen weggeven. Mijn rol is om te luisteren naar hun hart, vragen te stellen en het proces van de babybox uit te leggen. Ik geef geen advies wat ze moeten doen mbt de baby omdat ik wil dat de mama zelf een besluit moet nemen. De dag dat de moeders ontslaan waren, lieten ze me allebei weten dat ze het kindje graag zelf wilde houden. Bij de ene moeder was het zelfs zo sterk dat ze het kindje een dag na de geboorte nog niet had gezien omdat ze de zusters had verteld dat ze het kindje weg ging geven en dat ze de baby niet wilde zien. Toen ze mij belde en vertelde dat ze graag zelf haar kindje wil opvoeden, zijn Linda en ik weer naar haar toe gegaan en kon ze haar baby voor het eerst vasthouden. Een heel special moment!
We blijven in contact met deze moeders zodat we ze begeleiding te kunnen bieden wanneer dit nodig is.

We zijn enorm dankbaar dat de babybox op deze manier een rol mag spelen. De box neemt geen baby’s bij de biologische familie weg maar brengt juist eenheid en zorgt dat verdriet bij de moeder weer kan genezen.
En wat is het fijn dat ik deze moeders samen met Linda kan bezoeken! Het maakt mijn werk zoveel mooier!


Groep van Hoop
De afgelopen jaren zag de Groep van Hoop er een beetje anders dan nu maar nog steeds is de focus op de straatkinderen en hun toekomst. Dit jaar werkt mentor Maria (van de Abba-groep) aan het leren lezen, schrijven en sociale vaardigheden van twee kinderen die niet meer in het Namibische onderwijssysteem passen. Dit vanwege hun leeftijd en begaafdheid. Het is een grote taak en niet makkelijk maar Maria doet het met toewijding en de kinderen zijn gemotiveerd. We blijven erop vertrouwen dat de Heere Zijn doel voor hun leven zal openbaren en dat we wijsheid krijgen om kansen voor hen te creëren zodat zij toch op een andere manier iets kunnen leren en doen voor hun toekomst.

We kijken terug op een bijzondere start van het nieuwe jaar en zijn erg dankbaar voor alles wat we konden doen en wat er is gepasseerd.
We zijn dankbaar voor de hoop die er is. De samenwerking met onze nieuwe collega’s en voor de gelegenheid die we elke dag weer krijgen om het Evangelie met mensen te kunnen delen.
We zijn dankbaar voor elke persoon die bijdraagt aan dit werk in Gobabis. We waarderen die steun en betrokkenheid enorm!

We bidden jullie zegen toe.
Lieve groet, Jac-Louis & Gijsbertha,
Adam, Zoё en Jeremiah

Een manier om te ondersteunen

Laat een reactie achter