Een nieuw jaar

We hopen dat jullie een gezegende start van het jaar hebben en dat verder ook alles voorspoedig mag verlopen.

Bij ons is het jaar al weer in volle gang, de eerste paar weken van het jaar zijn elke keer zo enorm druk en toch vergeet ik elk jaar weer hoe druk het eigenlijk is. Misschien is het maar goed ook want anders zouden we nog meer tegen die eerste paar weken opzien.

Sponsorkinderen – Abba Project / Huiswerkklas

Alle sponsorkinderen hebben inmiddels weer een plekje op school gekregen, alle schoolspullen zijn weer uitgedeeld en zij zijn gereed om het jaar goed te beginnen. Wat is het een verschil nu wij het werk met 5 mensen kunnen verdelen ipv dat het tussen Jac-Louis en mijzelf gedaan moet worden.

We hebben 27 kinderen in overleg met hun ouders/verzorgers van school laten veranderen omdat ze niet voldoende presteerde en de omgeving bij het kosthuis ook niet meer rustig en veilig was. We hopen nu op een beter jaar voor deze groep kinderen.

De huiswerkklas is vorige week maandag ook weer begonnen en zo hopen we alle kinderen voldoende aandacht te kunnen geven. Het is zo fijn om te zien dat we steeds een betere verhouding met de kinderen krijgen en dat geeft hoop.

6 van onze sponsorkinderen zijn gestopt met school, omdat ze het jaar niet hebben gehaald en ze te oud zijn voor de graad waarin ze zitten. Sommige scholen laten te oude kinderen niet meer toe. Voor een aantal van deze kinderen hebben we gelukkig plek bij een soort praktijkschool gekregen. We hopen dat de anderen ook daarheen kunnen en ze op die manier toch verder kunnen werken aan hun toekomst.

We hopen dit jaar op een vol jaar voor de kinderen want veel kinderen hebben niet goed gepresteerd in het afgelopen jaar, mede doordat er een paar keer een onderbreking was door een lockdown.

We zien uit naar een productief en voorspoedig jaar samen met hen.

En voor wie zich nog afvraagt ​​waarom Project Abba bovenaan staat. We waren al een tijdje aan het nadenken over een naam voor het sponsorprogramma en gisteren kwamen we uiteindelijk samen met de mentoren tot de conclusie dat onze nieuwe naam voor het sponsorprogramma Abba wordt.

Waarom Abba? Abba betekent papa in het Hebreeuws en dat geeft een gevoel van verbondenheid. Het bevestigt iemands identiteit. En ten tweede, in de lokale talen betekent “abba” iemand dragen, meestal op je rug. We geloven dat deze twee gecombineerd mooi illustreren wat we zouden willen bereiken door middel van het sponsorprogramma: hun identiteit bevestigen, hen helpen deze te vinden in een verhouding met God en hen helpen de uitdagingen in hun leven te overwinnen door Gods genade en hen door moeilijke momenten helpen (‘dragen’) wanneer dat nodig is . We dragen op die manier ook elkaars lasten en dat is een bijbelse opdracht voor iedereen. Abba

Lighthouse / Babyluik

We hebben het rustig qua opvang voor baby’s in de afgelopen weken en eigenlijk past dat ons ook best goed gezien alle andere drukte. We hebben sinds vorige week wel een 13 jarig meisje in huis. Zij zit nu in graad 7 (laatste jaar van de basisschool) en we willen haar graag helpen om het jaar goed te slagen zodat ze met een mooi rapport naar de middelbare school toe kan. Adam en Zoë vinden het weer heel leuk om een extra speelmaatje in huis te hebben :).

We krijgen nog steeds met regelmaat telefoontjes of sms-en van zwangere vrouwen die hulp nodig hebben. Tot nu toe was het een begeleidende rol die we hierin konden spelen en dat is fijn. Het is goed om mensen binnen hun bestaande netwerk te versterken ipv het probleem uit hun handen te nemen.

Focus voor het nieuwe jaar
In dit jaar willen we onszelf nog meer richten op de sponsorkinderen en de Light for the Children school. De behoefte voor structuur en leiding is groot en samen met het bestaande management kijken, denken en dromen wij mee. We sturen aan waar we kunnen, grijpen in als het nodig is en werken op die manier samen aan een school met meer kwaliteit. Dit jaar zijn er 3 peuterklassen, 4 kleuterklassen en 2 graad 1 (groep 3) klassen. De school is inmiddels ook geregistreerd als een priveschool wat betekent dat er meer vrijheid voor de school is om zelf besluiten te maken. Al met al zijn er genoeg uitdagingen voor ons in het jaar wat voor ons ligt. We blijven afhankelijk van God en bidden voor Zijn zegen in het nieuwe jaar.

Sinds vorige week vrijdag hebben we twee Nederlandse vrijwilligers in huis. Zij zullen hier drie weken samen met ons werken en het leven in Namibië ervaren. Deze dames zijn ervaren in de gehandicapte zorg en hebben al contact gemaakt met een aantal gehandicapte kinderen in de sloppenwijk. Wij zijn benieuwd of zij ons misschien nieuwe ideeen kunnen geven over de mogelijkheden die de Namibische stichting heeft om ook weer actief betrokken te zijn bij deze gehandicapte kinderen. In het verleden was er een gehandicapte activiteiten sentrum maar helaas is dat gestopt.

We zijn ook erg dankbaar voor alle helpende handen in Nederland. Alle gebeden en berichtjes worden heel erg gewaardeerd.

God’s nabijheid voor iedereen toegewenst,

Jac-Louis, Gijsbertha
Adam & Zoë

Laat een reactie achter