Weer wat nieuws

8 jaar getrouwd
23 augustus vierden wij ons 8-jarig huwelijk door voor de eerste keer samen te kamperen en dat was een geslaagde actie. Heerlijk midden in de natuur zonder door een telefoon of mensen aan de deur gestoord te worden. Wat een rust!
We kijken terug op gezegende jaren samen en zien uit naar de toekomst!

Onze meest recente Lighthousebaby’s

Op de eerste foto zie je de tweeling die we dit jaar twee maanden in huis hebben gehad. Sarah en Esther worden nog steeds liefdevol verzorgd door hun tantes en overgroot oma. Het is elke keer weer heerlijk om hen te zien. Samen met hen op de grond zitten en genieten, is een  welkom geschenk tussen zoveel ellende in de gemeendschap!

De baby op de tweede foto is inmiddels al twee weken bij haar lieve oom en tante.
Het is elke keer weer verrassend hoe familieleden hun hart en huis openen voor een nieuw familielid. In dit geval extra bijzonder, want deze tante kreeg vorige week haar tweede biologische kindje. Ondanks dat zij de tweede baby in huis is, wordt zij goed en liefdevol verzorgd en daar zijn we heel erg dankbaar voor.

Homeschooling
In Namibia moet je naar graad 1 in het jaar dat je 7 wordt, Adam is een decemberbaby, dus hij mag eigenlijk nog een jaar wachten, maar gezien zijn enorme energie en belangstelling gaan wij toch in januari 2023 met graad 1 beginnen.
Wij zijn hem nu daar op aan het voorbereiden en dat vindt hij erg interessant!
Ik vind het zelf ook erg leuk om te doen en tegelijk een grote verantwoordelijkheid. Ik moet ook erg mijn best doen om van schooltijd met hem een prioriteit te maken.
Wij zijn inmiddels ook het curriculum dat we willen gebruiken aan het uitzoeken en bestellen.
Erg leuk zo’n nieuwe fase!

Eind vorig jaar vroegen we financiering aan bij een donateur voor een nieuw multifunctioneel gebouw voor de Bushmangemeenschap. Tot onze verbazing en dankbaarheid kwam de toezegging al gauw van deze donateur en konden we in juni beginnen met bouwen. De bouw is voorspoedig verlopen en we kijken uit naar de officiële opening op 16 september. Dit multifunctionele gebouw bestaat uit twee nieuwe klaslokalen, een IT-trainingsfaciliteit en een keuken op zonne-energie. Het gebouw zal dienen als kerk, nieuwe school met twee klaslokalen (elk met 20 kinderen), IT-trainingsfaciliteit en een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap.

Laat een reactie achter