Dynamica

Het schrijven blijft een beetje liggen, maar het leven in Gobabis gaat wel gewoon door. Het gaat door met het ‘normale’. Soms weten we niet goed wat om te delen, want er is zoveel om te delen. Er is zoveel van het ‘normale’ waar we druk mee zijn. Abbagroep, mentorbegeleiding, begeleiding aan babyluikmoeders, ziekenhuisbezoeken, overleg met maatschappelijk werkers, dokter, bezoek aan gezinnen in de wijk, bijbelstudies, bemoedigingen en gebeden waar nodig en weer een Lighthouse baby in huis. Helaas blijft dan onze administratie een beetje liggen en glipt het schrijven er tussendoor, maar hier is tenminste weer wat nieuws.

De scholen zijn al weer twee weken open. Daarvoor hadden de kinderen 6 weken vakantie. Samen met onze mentors gingen wij door met ons werk en hebben we een goede tijd gehad. Er waren veel speel-, leer- en eetmomenten gedurende de vakantie en dat was fijn.
Het was een goede manier om de onderlinge band te versterken.

 

Lighthouse gasten
De laatste paar dagen waren Jac-Louis en ik behoorlijk moe omdat we in de afgelopen 4 weken tussen de 3 en 12 extra gasten in huis hadden. Familie, vrienden, vrijwilligers, bezoekers, ‘volwassen clienten’ en Lighthouse kinderen.
Sommigen sliepen in ons huis en anderen bij ons op het erf. Soms hadden we ook alleen overdag extra gasten, maar iedereen heeft zo zijn verhaal en dat kost tijd en vraagt energie.

Ondanks de drukte zijn we ook erg dankbaar dat ons huis op deze manier gebruikt kan worden. Dat dit huis een plek van samenkomst is en waar vrede mag worden ervaren, Zijn woord centraal staat en mensen vanuit hier weer bemoedigd kunnen worden om door te gaan met Zijn werk. Daarin leren wij elke dag weer dat we niet voor ons zelf leven maar dat we geroepen zijn om Zijn werk te doen.

Wij zijn ook bemoedigd door het bezoek van Wilco en Martine Vos en hun zoon Jonathan. Zij reizen rond en delen het evangelie met de mensen die ze ontmoeten. Zie hun YouTube vlog ‘Family life on wheels’.

In de vorige nieuwsbrief schreven we over een 11-jarige jongen die bij ons in huis was. Helaas is hij na 5 dagen weggelopen en koos hij weer voor de straat. We hebben nog contact met hem maar dat staat op een laag pitje. Toen wij zijn geboortecertificaat kregen, bleek hij geen 11 jaar te zijn maar bijna 15. De twee meisjes van 13 en 18 jaar zijn nog wel bij ons en zijn gemotiveerd bezig met hun schoolwerk.

 

Lighthouse baby

Sinds twee weken hebben we ook een klein baby meisje in huis. Zij weegt nu 3.9 kilo en is 5 maanden oud. De dag dat de maatschappelijk werker haar bij ons bracht hebben wij haar laten opnemen in het ziekenhuis, omdat we bang waren dat ze in onze handen zou overlijden. We zijn erg dankbaar dat ze na een paar dagen in de couveuse en voeding via de neus weer naar ons toe kon.

Het gaat nu goed met haar, maar ze is natuurlijk enorm achter in haar ontwikkeling. Ze heeft een lijfje van een pasgeboren baby maar ze ‘praat’ en kijkt zoals een 5 maanden baby dat doet. De maatschappelijk werker is nog bezig om te kijken naar haar familiesituatie en tot die tijd zorgen wij voor haar.

Babyluikbegeleiding

Sinds april hebben we contact met een jonge moeder en haar baby. Zij heeft ons benaderd via het babayluik. Haar situatie was erg zorgelijk, maar in de afgelopen maanden zijn we getuigen geweest van Gods trouw en beschermende hand ook in haar leven.

Zij komt elke dag naar ons toe voor begeleiding en gewoon samen zijn. Van een depressief meisje zien we haar steeds meer tot bloei komen en genieten we van de ontwikkeling die we bij haar en haar kindje zien. Dit geeft ons erg veel vreugde en dankbaarheid. De Heere is getrouw en gaat door met Zijn werk.

We waarderen elke vorm van hulp en bijdrage enorm. 

Wij wensen iedereen een gezegende rusttijd toe gedurende jullie zomervakantie.

Liefs van ons uit Gobabis

Jac-Louis, Gijsbertha – Adam & Zoë

Laat een reactie achter