In het kort

Lighthouse
De pannen worden leeg gegeten, de bedden zijn bezet en wasgoed is meer dan anders, want het Lighthouse is weer vol. We hebben voor een aantal maanden al een meisje van 14 in huis en sinds een aantal weken ook een meisje van 18. Beiden zijn zij bij ons, zodat zij meer studie-uren kunnen maken, omdat het thuis niet mogelijk is.

Ze zijn allebei heel gemotiveerd en draaien lekker mee in ons huis.

Sinds zondag hebben we ook een jongen van 11 jaar in huis. We hebben in 2021 intensief met hem gewerkt, geprobeerd om hem van de straat te krijgen, te plaatsen bij een familielid, een school voor hem gekregen, maar helaas de straat bleef trekken.

Zondag kwamen wij hem weer tegen, verwaarloosd, nog altijd een zacht hart en een onuitgesproken schreeuw in zijn ogen.

Jac-Louis en ik keken elkaar aan en wisten wat we moesten doen. Er waren geen woorden nodig.
Meenemen naar huis, vanuit ons huis hem begeleiden en opzoek gaan naar een geschikt huis binnen zijn eigen cultuur. We hopen en bidden dat we binnen 2 tot 6 weken hem kunnen plaatsen.

De kans dat hij vóór die tijd wegloopt, is aanwezig, want leven binnen 4 muren is moeilijk, samen-zijn is onbekend, gezelligheid is iets nieuws, regels zijn benauwend…. Ondanks dat willen we de hoop niet nu al opgeven en doen wij wat wij nu kunnen doen. Of deze jongen het kan aanvaarden moet de tijd leren. We vertrouwen voor vrede in zijn hart, zodat hij makkelijker los kan komen van zijn oude gewoontes.

Het is zo complex en anders om met een straatkind te werken! Je helpt een kind ten diepste niet met een bord eten en een dak boven zijn hoofd. Het is een verandering van denken en een verandering in het hart wat nodig is…

Ondanks een vol huis kunnen we tenminste doorslapen en dat is heel fijn :). Zolang dat kan genieten we daar extra van!

Abba Project
Regelmatig schrijven we over onze mentors en dat wij zo dankbaar met hen zijn. Zij nemen ons ontzettend veel werk uit handen. Ook is het veel beter dat de kinderen geholpen worden door de lokale mensen die de cultuur begrijpen en de taal machtig zijn.

Om onze mentoren in staat te blijven stellen om het werk te kunnen volhouden is er een salaris nodig.

Als er iemand is die graag maandelijks aan dit onderdeel van ons werk financieel wil bijdragen is dit erg welkom!

Op de foto zie je onze drie mentors van links naar rechts, Maria, Florinda en Derick. Het kleine meisje is het 3-jarige dochtertje van Maria.

Steun een mentor

Schrijfmaatje
Ook zullen de mentoren een schrijfmaatje uit Nederland erg leuk vinden. We zien dat juist het contact met iemand buiten Namibia soms erg motiverend en leerzaam is. Het is een verbreding van hun netwerk en dat is altijd een levensverrijkende ervaring voor onze mensen. Schrijven kan via email of whats app.

Voor belangstellenden, neem gerust contact op met de stichting

https://www.lightforthechildrennederland.nl/contact

of stuur een email naar

info@lightforthechildrennederland.nl

Laat een reactie achter