Oktobernieuws in november

Het is weer tijd voor een update voordat het jaar voorbij is. Met ons en onze drie kinderen gaat het gelukkig goed. Adam vordert met het leren lezen maar een balspel blijft toch leuker. Zoë houdt van uitdaging en werkt erg zelfstandig. Jeremiah is een paar weken terug begonnen met kruipen en die moeten we nu in de gaten houden want de ondeugende streken komen nu ook naar voren. Gelukkig is hij een heerlijk ventje en geniet iedereen van hem, zijn biologische achternaam betekent geschenk van God en zo ervaren wij hem ook steeds weer!

In juli hadden wij teveel kippen en konden we een paar mensen blij maken en deze oma heeft zo goed voor haar kippen gezorgd dat zij uitbreiding heeft gekregen. Hopelijk krijgt ze in de toekomst eieren en hebben ze een gezonde aanvulling op hun eten.

We krijgen sinds een paar maanden met regelmaat grote vlees donaties die we onder de schooltjes in Gobabis kunnen verdelen. Wanneer we dan foto’s krijgen van blijde kinderen met vlees dan zijn we dankbaar dat we een schakeltje mogen zijn tussen rijk en arm.
De verhalen die de ouders vertellen van wanneer de kinderen thuis komen van school nadat ze vlees hebben gegeten maken mij blij. Vlees is hier een luxe en juist erg nodig voor de gezonde balans in de ontwikkeling van de kleintjes.

Jac-Louis was in het verleden betrokken bij Scripture Union. Dit is een programma die gelovige onderwijzers ondersteuning biedt in het geven van vrijwillig bijbel onderwijs op de school waar hij/zij werkt. Helaas is daar de laatste tijd weinig van gekomen maar gelukkig kan Kees dat stokje overnemen en de onderwijzers bemoedigen en helpen in met die lessen. We zijn erg dankbaar dat dit deel ook weer opgepakt wordt! Er zijn nog steeds jongeren die graag meer willen leren over hoe zij hun leven zuiver kunnen houden volgens God’s Woord!

Sinds maandag hebben we weer een Lighthouse kindje in huis. Dit meisje van bijna 2 moest eigenlijk opgenomen worden in het ziekenhuis ivm ondervoeding maar de moeder zag het niet zitten om daar naar toe te gaan. Ivm haar kritieke toestand hebben we aangeboden om het meisje in huis te nemen en op advies van de dokter haar te verzorgen tot ze op een gezond gewicht is. Bidden jullie mee voor herstel en een gezonde groei? Het is best een uitdaging. Jeremiah geniet zijn nieuwe maatje en voelt zich gelijk heel groot :)!
We hebben sinds deze week ook twee jonge meisjes (14 jaar) in huis die extra aandacht willen geven aan hun laaste examen periode van dit jaar. Wanneer de examens voorbij zijn, zullen ze weer naar huis gaan.

In het afgelopen jaar hebben 7 Bushman jongeren een computer opleiding gevolgd en vorige week met goede resultaten afgerond. Die opleiding is bij het Busman centrum gegeven door onze collega van Light for the Children. We zijn dankbaar met deze kleine stapjes vooruit binnen de Bushman bevolking. Deze jongeren maken met hun certificaat meer kans op een baan omdat ze nu computer vaardig zijn.

We zitten in een drukke periode met nieuwe vrijwilligers. We hebben een meisje van 18 jaar uit Nederland en zij verblijft bij ons. Dan is er een Duitse jongen van 26 en die woont in het ronde huisje waar ik in 2012 ook heb gewoond. Gister is een Duits meisje van 25 gearriveerd en woont in een huisje bij ons op het erf. Vrijdag hoopt er nog een Nederlandse jongen van 24 te komen die zich zal aansluiten in het ronde huisje. De vrijwilligers verblijven hier tussen 4 en 12 weken. We vinden het mooi om jongeren gelegenheid te bieden om van een nieuwe cultuur te leren en hun proces daarin van dichtbij te beleven. Wij leren ook steeds weer.

Lieve groet, Jac-Louis & Gijsbertha
Adam, Zoë en Jeremiah

Laat een reactie achter