Verlof

Terwijl ik nu schrijf voel ik de warme lente zon, hoor de vogels in de lucht en genieten we van ons verlof in Nederland. We zijn zo dankbaar voor een tijd van rust en ontmoeting. Ik kom er nu ook achter dat we in Namibia de hele tijd ‘aan staan’ en voor 100% alert zijn en dat is hier voor ons zoveel minder nodig.
We hoeven nu niet steeds telefonisch bereikbaar te zijn, we zijn veilig op straat en we worden niet geconfronteerd met zoveel crissisen en dat brengt rust. Het verlof was toch echt nodig!

Onze kinderen
Het is met een verlof toch elke keer weer anders omdat de kinderen steeds in een andere levensfase zitten. Daardoor zijn we voor die tijd niet voorbereidt hoe ze de periode in Nederland zullen ervaren. Dit keer zorgt het er wel voor dat we meer rust momenten als een gezin nodig hebben en de kinderen vooral in hun tijdelijke eigen bed moeten slapen willen ze het volhouden. Adam en Zoё beleven alles erg intens en genieten van alle leer-en speelmomenten. Jeremiah is nog steeds een makkelijke en blijde baby die erg hard aan het ontwikkelen is.

Werk in Nederland
Tussen alle familie en vrienden bezoekjes hebben we inmiddels al heel wat presentaties en werk afspraken gehad. Het is elke keer weer fijn om te kunnen delen over het werk in Gobabis en beseffen we steeds weer dat ons hart daar ligt.

17 juni heeft de Nederlandse stichting een actiedag gepland waarbij van alles te doen zal zijn. Tijdens die dag zijn er leuke activiteiten gepland. Ook zullen er verschillende kraampjes aanwezig zijn oa. tweede handse kleding en handgemaakte (Namibische) producten.
Opgeven voor een hap – en trap fietsroute of workshop kan via de website, zie de knop voor aanmelden onder de foto’s hieronder.

Op afstand betrokken
Al zijn we nu niet zelf in Namibia aanwezig, toch blijven we betrokken bij het leven en werk in Gobabis. Via what’s app is het mogelijk dat we af en toe een vergadering bij wonen en op die manier mee kunnen denken met het team.  Het werk heeft toch ons hart en daardoor doen we dit ook graag als de behoefte er is.
Met Kees en Linda (onze nieuwe collega’s) gaat het gelukkig goed en zij zijn behoorlijk druk met extra taken nu wij er niet zijn. Wij zijn erg dankbaar voor hen aanwezigheid in Gobabis en we kijken er ook naar uit om DV begin juli weer samen te kunnen werken. We blijven de Heere dankbaar voor versterking van ons team.
Wanneer wij vertellen over hoe de Heere hen naar Gobabis stuurde, denken we aan Efeze 3:20 ‘Hij deed oneindig meer dan wij konden bidden of denken.’

Laat een reactie achter

2 comments
  • Mooi om Jack Lois te ontmoeten op onze gebedskring in Renswoude.
    Op onze kring sparen we voor een goed doel.
    We vonden het een goed idee om deze keer 100 euro over te maken naar jullie stichting om zo het mooie werk wat jullie daar doen te ondersteunen. Gods zegen op jullie werk en we blijven voor jullie bidden, de gebedskring Renswoude

    • Goede middag Betsie, heel erg bedankt voor jullie gift aan de stichting. We waarderen jullie ondersteuning en gebed enorm! We wensen jullie ook veel zegen toe in alles waar jullie mee bezig zijn. Hartelijke groet, Jac-Louis en Gijsbertha