Januari nieuws

Make me a channel of Your peace, Where there is hatred, let me bring Your love, Where there is injury, Your pardon Lord, And where there's doubt, true faith in You

Make me a channel of Your peace, Where there's despair in life, let me bring hope, Where there is darkness, only light, And where there's sadness, ever joy

Oh Master, grant that I may never seek, So much to be consoled as to console, To be understood as to understand, To be loved as to love with all my soul

Make me a channel of Your peace, It is pardoning that we are pardoned, In giving to all men that we receive, And in dying that we're born to eternal life.

Straatkinderen
Het bovenstaande lied kwam op het juiste moment op de cd speler voorbij. We reden naar de kerk, een straatkind samen met ons. Hij zat weer op onze stoep...volgens hem was hij al vroeg die ochtend gekomen en was hij op de buitenbank gaan liggen.
Ons hart vol emoties en vragen; in ons hart een schreeuw om wijsheid. Wat moeten we met deze jongen doen?
Het antwoord kwam; ’In giving to all men that we receive, in dying that we’re born to eternal life’ Het is niet makkelijk om opofferingen te maken, vrede te brengen of liefde te geven wanneer wij een zaterdag als gezin willen rusten en er weer een aantal straatkinderen voor het huis staan. De afgelopen weken kenmerken zich door de vele bezoekjes van kinderen die naar ons huis toe komen voor aandacht en eten. En het is soms een beetje veel, dan vind ik het moeilijk om nog aandacht en liefde te geven. Het antwoord ligt niet bij ons, het finale antwoord voor de problemen van deze kinderen liggen bij de biologische ouders. Helaas zijn die afwezig in het leven van hun kinderen en dat drijft hen de straat op. We hebben zoveel wijsheid nodig om deze groep kinderen te begeleiden!

Straatkinderen 

Feestdagen
Het jaar 2019 konden we afsluiten met het vieren van de verjaardagen van Adam en Zoë.  Zoë is 19 december 1 jaar geworden. Wij zijn zo verbaasd en dankbaar over haar ontwikkeling. Door haar vroeggeboorte was ze een beetje langzaam maar inmiddels heeft zij de achterstand ingehaald en is zij hard aan het oefenen om te gaan lopen :). Ze wordt snel wijs en bijdehand!

Adam is 26 december 3 jaar geworden en hij blijft ons verbazen met zijn muziek interesse en beweegelijke lijfje. Muziek maken met een fantasie viool, papier piano of speelgitaar wordt allemaal heel serieus genomen. Fietsen, hardlopen, opdrukken, trampoline springen met allerlei kunstjes zijn onderdeel van zijn dagelijkse spel. Beide kindertjes kleuren ons leven zo speciaal in!

 

Zoe Adam

 

 

 

 

 

 

2019 - 2020

Het jaar 2019 was voor ons nog het meest intensieve jaar van dat wij in Gobabis zijn gekomen. Het jaar begon met een verbouwing aan ons huis, intensief contact gehad met sponsorkinderen, 11 Lighthouse kinderen gedurende het jaar in huis gehad, Jac-Louis die regelmatig voor een paar dagen een afgelegen dorpje bezocht, stroopwafel bakkerij begonnen, veel bezoeken gehad van vrienden en familie en tussendoor het ‘normale’ werk.

‘Stiekem’ hoop ik dat het jaar 2020 rustiger zal zijn en tegelijk weten we ook dat we moeten doen wat onze hand vind om te doen en dat ons leven geleidt wordt door onze Schepper én Onderhouder. In het afgelopen jaar was Hij weereens getrouw om voor ons te voorzien!
We zijn ontzettend dankbaar voor al het meeleven in de vorm van gebed, financiele ondersteuning voor ons gezin, Light for the Children School, gemeenschap en al het bezoek!
We voelen ons gesteund en hebben het zo nodig! Wij willen graag een oproep doen om specifiek voor Oom Henk, de zendeling die wij ondersteunen te bidden. Wijsheid en Zijn voorziening is zo nodig!

We wensen iedereen een jaar vol vrede, liefde en de nabijheid van de Heere toe!
Jac-Louis, Gijsbertha
Adam & Zoë