Oktober nieuws

Wat een voorrecht is het om de wisseling van de seizoenen weer te beleven. Het is zo fijn om wat warmer weer te kunnen genieten, de bomen te zien uitlopen en de bloesems te ruiken. Het is alsof het elk jaar specialer is! Jac-Louis en ik zijn gezond en gelukkig. Wij zijn dankbaar voor het werk wat we kunnen doen en genieten soms ook van de uitdagingen ;). Adam en Zoë genieten enorm van het warmere weer want nu mogen ze weer met water spelen ;).

IMG 20200825 095520

    PhotoEditor 20200925085331

 

 

 

 

Gemeenschap
De laatste maanden worden wij steeds meer geraakt door de geestelijke nood onder de mensen, al beseffen de mensen zelf hun nood niet, het is alsof ze het genieten om bewust in zonde te leven. Wij blijven maar steeds weer het Evangelie delen ook al voelt het soms zo zinloos omdat wij geen vruchten van geloof en bekering zien. Juist in één van deze weken waarin wij zo verdrietig waren over de uitzichtloze situatie kregen wij een bemoediging.

Hoop
Een paar jaar terug hebben we een zwak begaafd meisje (nu 16 jaar) in huis gehad. Jac-Louis kwam haar onverwachts weer tegen en toen vertelde zij dat ze een droom gehad heeft.
'Een man in witte kleren, omringd door licht kwam naar mij toe en zei dat ik hem moest volgen. Ik zei nee.' Toen ze wakker werd realiseerde ze zich dat het de Heere Jezus was die haar riep en dat ze Hem moest volgen. Ze vroeg of aan Jac-Louis hoe ze dichtbij de Heere kon komen. Jac-Louis nodigde haar uit om naar ons huis toe te komen en met mij te praten. Ze kwam. Eenvoudig waren haar woorden 'ik wil leren hoe ik dichter bij de Heere kan komen'. Toen ik vroeg waarom ze niet met haar vrienden mee wilde naar de bar was haar antwoord 'bij de bar is Jezus niet'. Wat een bemoediging om weer te beseffen dat de Heere ons niet nodig heeft en Hij zelfs de mensen bereikt door middel van een droom. Het geeft ons weer extra hoop om door te gaan om het Evangelie te delen en te weten dat God doet wat Hem behaagt, Jesasja 55:11.

Jonge mama
'U hebt mij het leven gegeven' waren de woorden van een alcohol verslaafde moeder. We hebben haar twee kleine dochtertjes voor een paar dagen in huis gehad omdat beide ouders aan de drank zaten, zoveel keer het evangelie met haar gedeeld maar helaas géén resultaat. Ze bleef in onze gebeden.
Op een dag zien we haar weer naar ons toe komen. De moed zakt mij in de schoenen, 'moet ik wéér hetzelfde verhaal afspelen?' Maar terwijl ze nader komt zie ik een ander gezicht al is het echt dezelfde vrouw. Zij verteld enthousiast en met zoveel blijdschap dat zij de Heere heeft gevonden en dat zij nu zelf voor haar kinderen zorgt én werk heeft gekregen!
De Heere heeft weer een wonderwerk gedaan!
Nu kan ik samen met haar huilen van blijdschap!

Kleertjes drieling

Triplets

 

 

 

 

 

 

Tuinen
Jac-Louis is druk met het coordineren van twee tuinen die nu in volle bloei staan en waar al uit geoogst wordt en de groente verkocht worden. Het is heel fijn om op die manier ook de gemeendschap te kunnen helpen door werk te creeren en goedkope groente te kunnen aanbieden. Door gemis aan ondersteuning, liep het in het verleden niet goed.
Het is fijn om ook op deze manier gemeenschapsontwikkeling te kunnen doen. Mensen motiveren én iets zien gebeuren :)! Op de foto met de groentetunnels zie je op de bovenste foto hoe het er eerst uit zag. Met dank aan een donatuur kon er materiaal gekocht en personeel betaald worden om de tunnels weer te repareren.

Sponsorkinderen
Uiteindelijk zijn alle kinderen weer terug naar school. Sommige kinderen waren vanaf maart thuis. We hopen dat de scholen tot het einde van dit jaar open blijven zodat de kinderen tenminste nog iets kunnen leren. Wat waren ze blij om weer naar school toe te kunnen! De benodigheden zijn weer gekocht en uitgedeeld. Altijd een heel gedoe maar ook weer fijn om te kunnen doen. We zijn heel erg blij met de sponsors die contact hebben gezocht met hun sponsorkind, het is voor hen echt een bemoediging om iets van jullie te horen!

Toen ik aan een sponsorjongen vroeg wat hij nodig had voor school was zijn antwoord 'niks'
Toen ik vroeg of ik iets voor hem kon kopen was zijn antwoord 'nee, ik heb alles'.
Dit jongetje is echt tevreden met wat hij heeft. Voorafgaande keren als ik dezelfde vraag aan hem stelde, was er altijd iets wat hij nodig had.
Het maakt ons weer stil hoe snel sommige arme mensen tevreden en dankbaar zijn!

Toekomst
We hebben allerlei dromen om meer inkomsten generende projecten te starten om zo werk gelegenheid en inkomsten voor de school te creëren zodat we steeds minder afhankelijk zijn van donaties. Het is best een uitdaging maar we houden moed, we zijn huidiglijk bezig met een plan. Hopelijk in de volgende nieuwsbrief meer daarover.

Wij zijn erg dankbaar voor de verschillende manieren waarop ons werk ondersteund wordt! We voelen ons daardoor aangemoedigd en niet alleen.

Een lente groet van ons uit Gobabis,
Jac-Louis & Gijsbertha
Adam & Zoë