Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwste gezinsfoto 2 

Beste lezer,
zoals u misschien al van ons gewend bent, verschijnt in mei onze eerste nieuwsbrief van het jaar. Hier is hij dan, al is het op de valreep.
We hopen dat u zich door het lezen ervan weer opnieuw verbonden voelt met Jac-Louis en Gijsbertha en met het mooie werk dat ze doen.
In de afgelopen maand maart bezocht ons bestuurslid Coby van Ginkel Jac-Louis en Gijsbertha. Bovenstaande foto maakte zij op een zondagmorgen voor kerktijd. 

Corona treft ook Light for the Children
Hoewel het aantal doden nog steeds op 0 staat en het aantal bevestigde besmettingen 22 bedraagt, is het land toch hard getroffen door de lockdown die de regering instelde. Ook de scholen gingen dicht. Ook de school van Light for the Children. Hierdoor moesten de kinderen hun maaltijd missen die ze normaal kregen. Met als gevolg dat veel schoolkinderen honger kregen. De Light for the Childrenschool ging de kinderen gelukkig van eten voorzien. Met behulp van donaties in geld of natura van plaatselijke leveranciers kan er drie keer per week gezorgd worden voor een bord eten.

Gijsbertha schrijft hierover: "Het ministerie van Gezondheid heeft het goedgekeurd ongeacht de regel van geen grote groepen bij elkaar. De keuze tussen hongerdood of het oplopen van het virus is moeilijk, maar wij zijn dankbaar dat het tot nu toe zo goed kan gaan. Er worden per keer meer dan 300 kinderen gevoed!"
 Kinderen eten wordt gemaakt  Kinderen van eten voorzien  Kinderen de kookploeg

He
t stroopwafelproject
Helaas ligt het bakken van de stroopwafels behoorlijk stil. Er wordt alleen nog op bestelling gebakken, omdat de stroopwafels vooral gekocht werden door toeristen, maar die zijn er niet meer. Ook werden ze verkocht bij koffiewinkels, maar veel van die winkels zitten nog dicht. 
Jac-Louis en Gijsbertha hopen dat er weer een nieuwe start gemaakt kan worden, zodra de grenzen weer open gaan. Ze krijgen nog wel kleine bestellingen van privéklanten.


Bericht vanuit het Lighthouse


De winter is hier begonnen en dat betekent lange mouwen voor ons, ook al is de temperatuur rond de 26graden. We krijgen het dan toch nog koud :). 

We hebben een paar goede weken achter de rug. Waarbij zoveel mensen geraakt waren door de lockdown ging ons leven gewoon door alsof er niets aan de hand was. Het was wel wat rustiger en dat was heel fijn. 
We hebben veel voedsel uitgedeeld dat als donaties bij Light for the children binnenkwam en verder maar het normale werk gedaan. We zijn erg dankbaar dat alcohol nog verboden is, want daardoor is ons werk ook iets rustiger, minder problemen. 
Adam en Zoë groeien goed, ontwikkelen mooi en zijn grote vreugdes in ons leven! Ze spelen heerlijk samen en genieten het buitenleven enorm. 
We zijn dankbaar voor Zijn genade en voor elke dag die we samen krijgen. 

Een hartelijke groet van ons, 
Jac-Louis en Gijsbertha
Adam en Zoë

Activiteiten in Nederland

Pannenkoekenfestijn
Op zaterdag 1 februari was het zover. Van 's middags vijf tot 's avonds zeven was er in gebouw Rehoboth in Renswoude de mogelijkheid onbeperkt pannenkoeken te eten. Kosten: € 7,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen t/m 10 jaar.

DSC 0174 1

We mogen spreken van een geslaagde actie. Van 60 liter beslag bakten 6 vrijwilligers pannenkoeken voor ongeveer 140 personen. De netto opbrengst was € 931,- Met dank aan pannenkoekenrestaurant De Bijenmarkt en Hugo's pannenkoekenrestaurant die het beslag gesponsord hebben en aan supermarkt Coop die de helft van de boodschappen gesponsord heeft.
Biddagcollecte Hervormde gemeente Renswoude
Op 11 maart was er in de Hervormde gemeente in Renswoude een collecte voor Light for the Children. De opbrengst was € 1.485,95.  Met overboekingen via de bank kwam het bedrag op € 1941,30. Een prachtig bedrag waar we erg dankbaar voor zijn!!
Onze hartelijke dank aan alle gevers en geefsters.
Hap- en trapactie
De geplande hap- en trapactie op 4 juli laten we vanwege het coronagebeuren niet doorgaan. U hoort nader van ons als er toch nog een alternatief voor in de plaats komt.

Financiën


Jaarrekening 2019
In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we als bestuur besloten onze jaarrekening niet meer te laten opstellen door een administratiebureau; dit uit oogpunt van kostenbesparing. Aangezien onze penningmeester zelf boekhouder is, heeft hij nu de nieuwe jaarrekening opgesteld. U kunt deze op onze website vinden onder het kopje Financiën. Ook kunt u hem hier rechtstreeks downloaden. 
We willen als bestuur graag transparant zijn in onze werkwijze, zeker op financieel gebied. Daarom stellen wij het op prijs dat, als u vragen hebt, deze stelt aan onze penningmeester. Hij staat u graag te woord.

Tot slot

Onze hartelijke dank voor uw meeleven en steun in welke vorm dan ook. Zonder uw hulp zou het werk niet op deze manier kunnen plaatsvinden. Blijft u dit mooie werk steunen? Ook in uw gebeden?  
We wensen u gezegende Pinksterdagen! 

Met een hartelijke groet, 
het bestuur                      - - - - - - - - - - - DONEERKNOP - - - - - - - - - - - voor gift bestemd voor maaltijden die de kinderen krijgen                    

Namens Jac-Louis en Gijsbertha en de kinderen in Gobabis
onze hartelijke dank 

 Copyright © 2020 Light for the Children NEDERLAND
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u in onze mailinglijst staat.
Wenst u onze nieuwsbrieven niet meer te ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven
U kunt ons ook e-mailen.
Ons e-mailadres is info@lightfort>Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.