Veldwerkers

Jac-Louis en Gijsbertha

Jac-Louis & Gijsbertha van Rooyen-Schouten zijn onze eerste veldwerkers die sinds oktober 2016 samen werkzaam zijn in Gobabis. Zij hebben twee geadopteerde kinderen, Adam en Zoë. Hun derde kindje, Jeremiah, is een pleegkindje (geboren 15 november 2022) waarvoor een adoptieprocedure is gestart (maart 2023). Vanaf 2012 is Gijsbertha al actief in Gobabis en in 2013 vestigde zij zich definitief in Namibië en had ze de zorg over een aantal sponsorkinderen.

Lees meer

Kees en Linda

In januari 2023 hebben Kees en Linda Matze zich in Gobabis gevestigd samen met hun vijf kinderen: Sarah, Leah, Joas, Rhodé en Judah.

Kees z’n ouders hebben hen in juli en augustus bezocht. De vader van Kees heeft hiervan een film gemaakt. Hieronder de link naar deze film.

Een kijkje in het leven van Kees en Linda in Gobabis

 

Lees meer

Pieter en Corina

Pieter en Corina Schouten zijn 20 juli 2023 in Gobabis aangekomen om als nieuwe veldwerkers aan de slag te gaan ten behoeve van Light for the Children. Zij gaan samen met een mede-investeerder een boerderij kopen dichtbij Gobabis. Daar willen ze werkgelegenheid bieden aan jongeren, die om wat voor reden dan ook buiten het schoolsysteem vallen en vaak in de criminaliteit belanden. De activiteiten die worden ondernomen zullen de gemeenschap van Light for the Children voor een groot deel zelfvoorzienend maken en zullen inkomsten genereren waardoor er minder afhankelijkheid ontstaat van donaties.
Het project heeft de naam ‘Lech Acharai’ (Kom, volg Mij) gekregen.
Meer informatie is te vinden op hun website Lech Acharai.

Lees meer