Werkzaam in Namibië

In Namibië

Wij zijn actief in Namibië, in de stad Gobabis. Gobabis ligt in het oosten van Namibië, ongeveer 200 km ten oosten van de hoofdstad Windhoek. De stad telt ruim 20.000 inwoners.
Twee veldwerkersechtparen uit Nederland hebben zich hier gevestigd. Hier werken zij in de sloppenwijk en zetten ze zich in voor de armste mensen. In de maand juli van dit jaar (2023) heeft een derde echtpaar zich bij hen gevoegd om daar ook aan het werk te gaan.

Light for the Children school

Midden in de sloppenwijk staat de Light for the Childrenschool, een school voor de kinderen uit de sloppenwijk. Op deze school werkt één van de veldwerkers, Kees Matze en een andere veldwerker, Gijsbertha van Rooyen, maakt deel uit van de directie. Deze school is een bestaande school uitgaande van de Namibische organisatie Light for the Children. Meer informatie over de school vindt u hier .

Andere projecten

Naast het werk in en voor de school hebben de eerste veldwerkers, Jac-Louis en zijn vrouw Gijsbertha, meerdere projecten gestart. Deze hebben grotendeels een relatie met de school.